fredag 30. april 2010

"Så lenge mediene forandrer seg, så vil de menneskelige relasjoner også gjøre det"




Da vi kommuniserte på nettet før var det vanlig å kommunisere via mail. Så kom det enklere utgaver av chattetjenesten MSN, og så kom Msn Messenger. Deretter kom nettsider som nettby, deiligst og biffit. I 2007 ble Facebook veldig populært, og i tillegg til dette har vi youtube.

Som vi allerede ser så har teknologien forandret seg. Og måten vi kommuniserer og tar kontakt med folk har utviklet seg kraftig, spesielt når det kommer til sosiale medier. Mange føler kanskje at nettet er med på å gjøre verdenen mindre i og med at vi har alt på en plass. Hvis du har vært på en fest og ble kjent med en person, og skal ta kontakt med denne personen dagen etter, hvor tror du de fleste søker? Ikke på telefonkatalogen vertfall. De fleste går nok på Facebook og snoker etter profilen til vedkommende. Dette er med på å styrke sitatet til Mike Wesh.

Så lenge mediene forandrer seg, så forandrer også måten hvordan vi kommuniserer og tar kontakt med hverandre seg. Mediene er med på å skape relasjoner mellom folk, og takket være youtube har jeg verdens beste bestevenninne. Hadde ikke mediene utviklet seg i den grad den har gjort, hadde det aldri skjedd. Men det er skummelt å tenke på hvordan utviklingen kommer til å ende. Hvordan kommer vi til å kommunisere med hverandre i fremtiden? Jeg tror mye av kontakten og kommuniseringen vil foregå ved hjelp av 3D i fremtiden.

1 kommentar:

  1. mediene har en stor rolle i hvordan vi mennesker velger å kommunisere med hverandre. Utviklingen har åpnet grenser og kortet avstander, men har vi mistet noe annet? Noen mener at denne utviklingen har ført til at vi mennesker har blitt mindre "fysisk sosiale" og at det å være sosial i dag innebærer å sitte foran en dataskjerm. Dette er noe å tenke over.

    SvarSlett